Vragen en antwoorden

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over Freedelity.
Vindt u niet wat u zoekt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom vraagt de verkoper naar mijn identiteitskaart?

De handelszaak waar u winkelt, maakt gebruik van de oplossingen ontwikkeld door Freedelity om uw persoonlijke gegevens te verzamelen en bij te werken. Daarnaast kan de handelaar u identificeren tijdens uw aankoop.

De handelaar schrijft u heel gemakkelijk in met uw identiteitskaart. En u wint tijd omdat u geen formulier met de hand moet invullen.

Uw persoonlijke gegevens worden zo sneller verzameld, zonder typefouten, en gemakkelijk bijgewerkt wanneer u bijvoorbeeld verhuist.

Daarnaast kunnen uw favoriete handelaars u meer gepersonaliseerde diensten aanbieden, uiteraard rekening houdend met de wetgeving omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens.

Is het gebruik van mijn identiteitskaart wel wettig?

Ja, het gebruik van de identiteitskaart om persoonsgegevens te verzamelen en toestemming te geven voor het gebruik ervan voor marketingdoeleinden is in overeenstemming met de aanbevelingen van de gegevensbeschermingsautoriteit.

Weet dat u er ook voor kunt kiezen om handmatig een registratieformulier in te vullen of u te identificeren met uw voor- en achternaam en geboortedatum bij elke Freedelity-partnerwinkel.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden verwerkt door elk van de handelaren aan wie u uw persoonsgegevens hebt toevertrouwd of door Freedelity NV, afhankelijk van de verwerking van uw persoonsgegevens. Dit moet u duidelijk zijn gemaakt door de handelaar die de door Freedelity NV ontwikkelde oplossingen gebruikt, met name door u een exemplaar van de hier gepresenteerde folder te geven. Als u uw e-mailadres heeft opgegeven, is deze informatie u ook per e-mail bevestigd.

De verwerking van uw persoonsgegevens door Freedelity wordt uitvoerig beschreven in het Privacybeleid dat hier kan worden geraadpleegd.

Het Freedelity-team hecht veel belang aan de tevredenheid van de gebruikers van MyFreedelity en aan de naleving van de rechten van de Freedelity-leden Wij staan tot uw beschikking via de volgende contactpunten:
+32 2 880 98 36
info@myfreedelity.com
www.myfreedelity.com

Wat is de Freedelity-database?

Door uw persoonsgegevens te verstrekken via de handelaar die om uw inschrijving heeft verzocht, wordt u lid van het "Freedelity-database" en stemt u in met de verwerking van uw persoonsgegevens door Freedelity NV, Rue Altiero Spinelli 7, 1401 Nivelles, België, geregistreerd onder het nummer BCE0818.399.886.

De Freedelity-database verzamelt de persoonsgegevens van alle consumenten die zich hebben aangesloten bij het loyaliteitsprogramma van Freedelity-klanten en het gemeenschappelijke programma dat Freedelity biedt. Het doel hiervan is om de klanten van Freedelity te voorzien van actuele informatie over u.

Zo kunnen uw favoriete bedrijven u meer gepersonaliseerde diensten aanbieden, met volledige inachtneming van de regelgeving met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens.

Deze gegevens worden ook gebruikt om uw MyFreedelity-profiel aan te maken en up-to-date te houden.

Uw registratie genereert een persoonlijke identificatiecode en een login op de MyFreedelity-app, waarmee uw profiel op MyFreedelity kan worden aangemaakt. Met dit profiel beslist u alleen welke bedrijven toegang hebben tot uw contactgegevens om met u te communiceren (en hoe: e-mail, sms, post)

U kunt ook uw relatie met een zakenpartner verbreken. Om uw toegang te vergemakkelijken, raden wij u aan uw e-mailadres te vermelden wanneer u zich registreert.

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens raadplegen, corrigeren of verwijderen?

Dit is een van uw rechten gegarandeerd door de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. De website en app van MyFreedelity zijn met dit doel voor ogen ontworpen.

MyFreedelity is een app die een groot aantal klanten- of identificatiekaarten digitaal op één veilige plaats bewaart. Dat betekent geen uitpuilende portefeuille meer! Zo houdt u de controle over het gebruik van uw persoonsgegevens door verschillende winkels en handelaars. Bovendien kunt u uw gegevens gemakkelijk up-to-date houden bij klanten van Freedelity.

Tijdens uw inschrijving wordt er een persoonlijk profiel op uw naam aangemaakt op de website van MyFreedelity. Hier ziet u hoe uw persoonsgegevens worden gebruikt.

De toegang tot uw persoonsgegevens is beschermd en vereist een authenticatie. Indien u uw e-mailadres bij een van de deelnemende handelaars van Freedelity hebt opgegeven, hebt u alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Hebt u uw e-mailadres nog niet aan Freedelity of aan een van de deelnemende handelaars van Freedelity meegedeeld? Volg dan de onderstaande stappen.

Open de inlogpagina

Volg de instructies voor een eerste aanmelding of vraag een reset van uw persoonlijk wachtwoord aan.

U kunt ook de mobiele applicatie MyFreedelity downloaden en zich er mee authenticeren.

Download de app

 
Worden mijn persoonsgegevens doorgegeven aan derden?

Uw persoonsgegevens worden centraal door Freedelity beheerd via de Freedelity-database. Deze is ontworpen om uw favoriete bedrijven te voorzien van actuele informatie over u. Daarom werd uw toestemming geregistreerd toen u zich voor het eerst aanmeldde bij een van de handelaren en/of bedrijven die zich bij de diensten van Freedelity hebben aangesloten.

In het kader van het beheer van de Freedelity-database worden uw persoonsgegevens doorgegeven aan de Freedelity klanten, ongeacht of zij al dan niet deelnemen aan de onderlinge verspreiding van het beheer van de persoonsgegevens, om de juistheid ervan te waarborgen en te valideren.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Dit is de procedure die u volgt om uw wachtwoord te resetten.

  • Ga naar de inlogpagina
  • Klik op de link 'wachtwoord vergeten'
  • Volg de instructies
  • U ontvangt via e-mail een reactivatielink
Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactpunten.

Met de post:
Freedelity SA
rue Altiero Spinelli 7
1401 Nivelles
Belgique

Via e-mail: info@myfreedelity.com

Telefonisch: +32 (0)2 880 98 36

Via het contactformulier

Onze diensten zijn geopend op werkdagen van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur

Wat zijn de algemene voorwaarden voor gebruik van de MyFreedelity-website?

Wanneer u MyFreedelity op uw smartphone installeert en/of de eerste keer dat u via deze portaalsite inlogt op uw MyFreedelity-profiel, vragen wij u onze algemene voorwaarden te aanvaarden. U vindt die hier.

Wat is uw privacybeleid inzake de bescherming van persoonsgegevens?

Freedelity nv en al onze medewerkers hechten veel belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

We willen u ook op een transparante en respectvolle manier behandelen. Dit is de volledige tekst van ons privacybeleid voor de bescherming van uw persoonsgegevens. U kunt deze hier vinden.

Kan ik vragen om mijn gegevens permanent te verwijderen uit de Freedelity-database?

Ja, dit is uw meest strikte recht.

In overeenstemming met de wetgeving hebt u recht op toegang tot al uw gegevens en een overzicht van hun gebruik op ons platform. Via uw gebruikersprofiel kunt u uw aanpasbare gegevens naar keuze aanpassen. U hebt bovendien het recht om te vragen om al uw gegevens volledig te verwijderen uit ons systeem. Stuur ons daarvoor een brief met daarbij een fotokopie van de voorzijde van uw identiteitskaart. Wij verwijderen uw gebruikersaccount dan binnen een periode van 30 dagen.

Uw correspondentie stuurt u naar:
Freedelity SA
Verwijdering van het gebruikersaccount
Rue Altiero Spinelli 7
1401 Nivelles
Belgique

Hoe gebruikt u mijn e-mailadres en gsm-nummer?

Uw e-mailadres en mobiele nummer zijn alleen toegankelijk voor de h en bedrijven aan wie u ze hebt doorgegeven voor het gebruik van het MyFreedelity-portaal en de app.

Uw e-mailadres en mobiele nummer worden ook door Freedelity gebruikt voor marketingdoeleinden.

U kunt uw rechten uitoefenen en meer informatie krijgen over deze verwerking door gebruik te maken van het MyFreedelity-portaal of de gelijknamige mobiele app.

Deelnemende handelaars